Θεατρική Αγωγή


Μάθημα «Το κόκκινο αυγό»





Έφτασε λοιπόν το Πάσχα!

Ένα Πάσχα διαφορετικό από όσα είχαμε συνηθίσει, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τα περισσότερα ήθη και έθιμα που κάναμε τις προηγούμενες χρονιές. Αυτό που σίγουρα μπορούμε να κάνουμε φέτος είναι να βάψουμε τα αγαπημένα μας αυγά! Σε διάφορα χρώματα με διάφορα σχέδια πάνω και να περιμένουμε με λαχτάρα το Μεγάλο Σάββατο να τσουγκρίσουμε για να δούμε ποιος θα είναι ο τυχερός!!

Καλά το καταλάβατε, σήμερα θα μιλήσουμε για αυγά!
Πριν όμως ξεκινήσουμε θα ήθελα να ακούσετε την παρακάτω ιστορία!

Για να σηκωθούμε τώρα όρθιοι και να μεταμορφωθούμε σε αυγά! Μόλις μας έχουν βάψει και είμαστε πολύ χαρούμενα για το υπέροχο χρώμα μας. Πώς θα περπατήσετε; Πώς θα χαιρετήσετε τα άλλα αυγά; Μήπως έχουν ένα δικό τους χαιρετισμό; Αν μπορούσαν να μιλήσουν τι θα έλεγαν μεταξύ τους;
Αφού παίξατε σαν αυγά πάμε να θυμηθούμε ξανά την ιστορία μας! Σας άρεσε η ιστορία; Θυμάστε το όνομα του ήρωα, ο Αναστάσης! Μετά το ατύχημα που είχε, τι πιστεύετε πως του είπαν τα άλλα αυγά στην αυγοθήκη; Για πείτε δυνατά τα λόγια των άλλων αυγών.
Τώρα ήρθε η ώρα να  μπούμε στην θέση του ήρωα μας, του Αναστάση. Τι μπορεί να σκέφτεται; Πείτε δυνατά τις σκέψεις του, μετά το ατύχημα του και μετά τα λόγια που άκουσε από τους φίλους του.



Οι σκέψεις του Αναστάση








Ο Αναστάσης είναι πολύ λυπημένος, έφυγε τρέχοντας από την αυγοθήκη του, που πήγε τι είδε; Σίγουρα θυμάστε από την ιστορία, όμως εγώ θα ήθελα να βρείτε μια διαφορετική λύση! Για πάμε να βρούμε την λύση!! Και όση ώρα ψάχνετε....

Ήρθε η ώρα  να ετοιμάσουμε το θέατρό μας!!!






Και μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να παίξετε την δική σας ιστορία!



Σας εύχομαι να περάσετε ένα υπέροχο Πάσχα! 
Μην ξεχνάτε πως περιμένω τις ιδέες σας στο e-mail μου dora_psa@hotmail.com!
Η ιδέα για αυτή τη δραστηριότητα προήλθε από το παραμύθι του Λούκα Παναγή «Το ραγισμένο κόκκινο αυγό».

Υ.Γ. Μην ξεχάσετε την Μεγάλη Πέμπτη να παρακολουθήσετε στην ΕΡΤ2 το πρώτο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής! Θα μάθουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε κινούμενα σχέδια! Όποιος θέλει φυσικά μπορεί να μου στείλει πώς του φάνηκε το μάθημα!! Περιμένω τις σκέψεις και τις υπέροχες ιδέες σας! Μέχρι τότε σας στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά!!



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρασκευή 3 Απριλίου (Β΄τάξη)