Θεατρική Αγωγή
Μάθημα – Κουκλοθέατρο

Καλημέρα παιδιά! Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά!!
Ελπίζω να περάσατε όμορφα κατά την διάρκεια των διακοπών και να κάνατε ωραία και δημιουργικά πρόγραμμα!
Σήμερα θα ασχοληθούμε με το αγαπημένο πολλών παιδιών αλλά και μεγάλων κουκλοθέατρο! Νομίζω οι περισσότεροι έχετε παρουσιάσει μια τέτοια παράσταση, το ξέρατε όμως ότι υπάρχουν διάφορα είδη κούκλας που μπορεί να παίξει στο κουκλοθέατρο;
Τα είδη κούκλας είναι οι μαριονέτες, οι δαχτυλόκουκλες, οι γαντόκουκλες και οι μαρότες.

Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά :

Μαριονέτα : Είναι η κούκλα που τα κινητά μέλη της (χέρια, πόδια, κεφάλι) είναι συνδεδεμένα με σπάγκο ή λεπτό σύρμα και μπορεί αυτός που την κρατάει να τα κινεί.

Δαχτυλόκουκλες : Είναι μικρές κούκλες που φοριόυνται στα δάχτυλα των χεριών μας και κινούνται με την κίνηση από τα δάχτυλά μας.

Γαντόκουκλες : Είναι οι κούκλες που καλύπτουν την παλάμη μας και τους δίνουμε κίνηση με όλο μας το χέρι.

Μαρότες: Είναι οι κούκλες που είναι σχεδιασμένες πάνω σε ένα χαρτί ή χαρτόνι και είναι κολλημένες σε ένα μικρό ξυλάκι από το οποίο τις κρατάμε και τις κινούμε.





Με τη βοήθεια των γονιών σας, 
πατήστε στο λινκ: http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-lor-8521-10901 και πατήστε με το ποντίκι σας την εικόνα που βρίσκεται αριστερά, κάτω από τον τίτλο «φτιάχνοντας μια παράσταση κουκλοθεάτρου». Θα ανοίξει μια νέα μεγαλύτερη εικόνα που θα ξεκινήσει να σας λέει τι πρέπει να κάνετε! Πρώτα θα χωρίσετε τις κούκλες που είναι μπερδεμένες στο κουτί και έπειτα θα φτιάξετε την παράστασή σας! Σε κάθε σκηνή της παράστασης σας δίνει την δυνατότητα να βγάλετε μια φωτογραφία και στο τέλος σας εμφανίζει την τελική φωτογραφία με όλες τις σκηνές της δικής σας παράστασης!
Μπορείτε να το κάνετε όσες φορές θέλετε και τις επόμενε φορές να φτιάξετε τις δικές σας φανταστικές ιστορίες!
Φυσικά μην ξεχνάτε ότι περιμένω τις εντυπώσεις σας αλλά και τις φωτογραφίες από τις παραστάσεις σας στο email μου dora_psa@hotmail.com .

Καλή διασκέδαση!!
Δώρα Ψαλλιδάκη 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρασκευή 3 Απριλίου (Β΄τάξη)