Η διπλή επέτειος της 25ης Μαρτίου

Μπορεί οι μέρες που ζούμε να είναι κάπως περίεργες και τελείως διαφορετικές απ΄ότι ξέραμε ως τώρα, όμως αυτό δεν μας αποτρέπει να θυμόμαστε και να τιμούμε αυτούς που πολέμησαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και επίσης να γιορτάζουμε μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας μας.
Ας θυμηθούμε τι ακριβώς γιορτάζουμε την αυριανή μέρα, που είναι πολύ σημαντική για όλους τους Έλληνες!
Η διπλή επέτειος της 25ης Μαρτίου
Η 25η Μαρτίου είναι μια ξεχωριστή μέρα για όλους τους Έλληνες, καθώς αποτελεί διπλή γιορτή. Τη μέρα αυτή οι Χριστιανοί γιορτάζουν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δηλαδή τη χαρμόσυνη είδηση που έφερε ο αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία πως σε λίγους μήνες θα έφερνε στον κόσμο τον Χριστό.
Την ίδια μέρα διάλεξαν οι υπόδουλοι Έλληνες να ξεσηκωθούν ενάντια στον τουρκικό ζυγό, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη της Επανάστασης. Για τετρακόσια ολόκληρα χρόνια οι Έλληνες ζούσαν υποδουλωμένοι στους Τούρκους κάτω από άθλιες συνθήκες. Όμως όσα κι αν πέρασαν, η φλόγα της ελευθερίας δεν έσβησε μέσα τους. Με αρχηγούς τον Κολοκοτρώνη, τον Μιαούλη, τον Ανδρούτσο, τον Κανάρη, την Μπουμπουλίνα, τον Μακρυγιάννη και πολλούς άλλους, ο ελληνικός λαός έδωσε έναν σκληρό αλλά μεγαλειώδη αγώνα και τελικά βγήκε νικητής!
Οφείλουμε ευγνωμοσύνη και αγάπη σε όλους αυτούς τους αγωνιστές, γιατί μας χάρισαν το σημαντικότερο αγαθό, την ελευθερία!
---------------------------
Μπορείτε να κάνετε τα παζλ με τους ήρωες του 1821 εδώ.
Βαμποράκη Κορίνα
Β Τάξη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρασκευή 3 Απριλίου (Β΄τάξη)