Μουσική (Α' και Β' τάξη)


Καλημέρα σε όλα τα παιδάκια της Α' και της Β' τάξης!
Είμαι η κυρία Νίκη, η δασκάλα της μουσικής και εύχομαι να είστε καλά με τις οικογένειές σας και να περνάτε δημιουργικά και όμορφα τον χρόνο σας.
Γνωρίζουμε όλοι ότι όσο πιο πολύ προσεκτικοί είμαστε μένοντας σπίτι τόσο πιο σύντομα θα συναντηθούμε πάλι στο αγαπημένο μας σχολείο, με τους δασκάλους και τους συμμαθητές μας.

Ωστόσο, απο εδω μας δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνούμε, να θυμόμαστε τραγουδάκια που τραγουδούσαμε μέσα στην τάξη και να ανακαλύπτουμε καινούρια. Αλλά όχι μόνο αυτό. Θα ακολουθήσουν εκπλήξεις.

Παρακάτω θα ακούσετε ένα πολύ όμορφο τραγουδάκι. Λέγεται "Ροζ και μπλε ρουά" και νομίζω θα σας αρέσει πολύ. Στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχουν και τα λόγια για να σας βοηθήσουν να το μάθετε. Όταν έχετε διάθεση για τραγούδι μπορείτε να το ακούσετε και να το τραγουδήσετε με κάποιο αδερφάκι ή την μαμά και τον μπαμπά. Μην βιάζεστε να το μάθετε με την πρώτη φορά. Σημασία έχει πρώτα απ' όλα να το χαρείτε. Επίσης, εννοείται ότι μπορείτε να χορέψετε με τον παλμό του τραγουδιού και να περιγράψετε το τραγούδι με διάφορες κινήσεις του σώματός σας.



Όμως, σα να μου φάνηκε ότι είδα ένα δελφίνι να παίζει ένα μουσικό όργανο; Mήπως το γνωρίζει κάποιος απο εσάς;

Mπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

                                                 

και να μου πείτε:

- αν σας άρεσε το καινούριο τραγουδάκι και αν ζωγραφίσατε κάτι σε σχέση με αυτό. Θα χαρώ να δω ζωγραφιές σας.
- αν βρήκατε με την βοήθεια της μαμάς και του μπαμπά τι μουσικό όργανο παίζει το δελφίνι
- τι τραγουδάκια ακούτε σπίτι απο αυτά που έχουμε κάνει στο μάθημα
- ή αν έχετε ανακαλύψει κάποια καινούρια.

Επίσης, σας προτείνω εάν θέλετε να δώσετε μία παράσταση στην οικογένειά σας μόλις μάθετε το τραγουδάκι. Είμαι σίγουρη ότι θα σκεφτείτε πολύ ωραίες ιδέες. Και στην οικογένειά σας θα αρέσει πολύ. Νομίζω ότι περισσότερο θα χαρούν οι γιαγιάδες και οι παππούδες, αν τους τραγουδήσετε απο μια κάμερα όμως γιατί για κάποιο διάστημα δεν είναι καλό για εκείνους να τους βλέπουμε απο κοντά.

Απο εδώ θα τα λέμε μία φορά την εβδομάδα. Σας χαιρετώ προς το παρόν, σας στέλνω την αγάπη μου και σας εύχομαι καλές παραστάσεις στην οικογένειά σας.

Η δασκάλα της μουσικής

Νίκη Αγγελογιαννάκη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρασκευή 3 Απριλίου (Β΄τάξη)