Γαλλικά (ΣΤ τάξη)

Παιδιά, ξεκινάμε Γαλλικά;

Παμε να μοιραστούμε προτάσεις, δραστηριότητες και ασκήσεις για να γεμίσετε δημιουργικά το χρόνο σας και να ενδυναμωσετε τις υπάρχουσες γνώσεις σας. Οπως ισχύει και στη τάξη, θα έχετε 2 εβδομάδες για να μου κοινοποιήσετε τις ολοκληρωμένες δράσεις σε αυτό το μειλ (μη ξεχάσετε να δηλώσετε το πλήρες όνομα και το σχολείο σας) στο angeliki.kastrinaki.fle@gmail.com

Κάνω επανάληψη στα βοηθητικά ρήματα être (είμαι) και avoir (έχω), θυμάμαι πώς παρουσιάζω τον εαυτό μου και ξεκινώ συζήτηση...

1. Ας ξεκινήσουμε με την κλίση και την προφορά των ρημάτων. Επαναλάβετε αρκετές φορές για σιγουρευτείτε ότ τα προφέρετε σωστά. Το ρήμα êtreτο ρήμα avoir.
2.Μελετήστε αυτό τον σύνδεσμο, δείτε το βίντεο και αμέσως παρακάτω πατήστε πάνω στη πρώτη, δεύτερη και τελευταία εικόνα για να κάνετε τις ασκήσεις. Στην πρώτη επιλέγετε χρώμα και "βάφετε" μόνο τη λέξη του ρήματος (όχι την αντωνυμια του), στη δεύτερη σύρετε και εναποθέτετε τη σωστή αντωνυμία του ρήματος ενώ στη τελευταία επιλέγετε και συμπληρώνετε το σωστό ρήμα. Στο τέλος κάθε άσκησης πατάτε το κουμπί VERIFIER για να δείτε πώς τα πήγατε. Δεν κουραστήκατε ακόμα; Υπάρχει και γραπτή άσκηση πιο κάτω στο μεγάλο εικονίδιο, με δεύτερο αρχείο (corrigés) για να αυτοδιορθωθείτε. Η τελευταία άσκηση είναι μόνο για τους φανατικούς 😉, αν θέλετε μπορείτε να την παραλείψετε.    
3. Τώρα που τα μάθατε απ'έξω κι ανακατωτά, για να δούμε πού χρησιμεύουν...παρακολουθήστε το δεύτερο βιντεάκι στη σειρά για να πάρετε ιδέα.  
4. Μήπως θυμηθήκατε και πώς παρουσιάζουμε τον εαυτό μας; Είσαστε έτοιμοι να ξεκινήσετε κουβέντα με μια Γαλλίδα; Γνωρίστε τη Charlotte (πατήστε SAVE και μετά επιλέξτε Charlotte 6x1), συστηθείτε, απαντήστε στην ερώτησή της και γιατί όχι ρωτήστε την κάτι κι εσεις (για να προλάβω την απορία ...ΝΑΙ, ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ 😊) (μεσω της δωρεάν εφαρμογής, με ηχητικό ή γραπτο μήνυμα, σύντομο βίντεο) και στείλτε το στο μείλ μου.
5. Και τώρα χαλαρώστε...πάμε μια βόλτα στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι; Η Αιγυπτιακή Συλλογή θα σας μαγέψει!  

Σας χαιρετώ!
Η καθηγήτρια των Γαλλικών,
Αγγελική Καστρινάκη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρασκευή 3 Απριλίου (Β΄τάξη)