Μουσική (Γ', Δ', Ε' και ΣΤ' τάξη)


Καλημέρα σε όλα τα παιδιά της Γ, Δ', Ε' και ΣΤ΄τάξης!

Είμαι η κυρία Νίκη, η δασκάλα της μουσικής και εύχομαι να είστε καλά με τις οικογένειές σας και να περνάτε δημιουργικά και όμορφα τον χρόνο σας.
Γνωρίζουμε όλοι ότι όσο πιο πολύ προσεκτικοί είμαστε μένοντας σπίτι τόσο πιο σύντομα θα συναντηθούμε πάλι στο αγαπημένο μας σχολείο, με τους δασκάλους και τους συμμαθητές μας.

Ωστόσο, απο εδω μας δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνούμε, να θυμόμαστε τραγούδια που τραγουδούσαμε μέσα στην τάξη και να ανακαλύπτουμε καινούρια. Αλλά όχι μόνο αυτό. Θα ακολουθήσουν εκπλήξεις.

Παρακάτω θα ακούσετε ένα τραγούδι το οποίο λέγεται "Θα κάτσω σπίτι" του Λουκιανού Κηλαηδόνη και νομίζω θα σας αρέσει πολύ. Είναι μια πρωτοβουλία κάποιων καλλιτεχνών, ο καθένας απο τους οποίους λειτούργησε σαν ένα κομμάτι παζλ για να φτιαχτεί ένα καινούριο τραγούδι με διαφορετικό τρόπο. Φυσικά αυτό έγινε με την βοήθεια της τεχνολογίας και μας μαθαίνει ότι όταν υπάρχει θέληση, όρεξη και αγάπη μπορούμε να ξεπεράσουμε οποιοδήποτε εμπόδιο. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η απόσταση.

Όταν έχετε διάθεση για τραγούδι μπορείτε να το ακούσετε και να το τραγουδήσετε με κάποιο αδερφάκι ή την μαμά και τον μπαμπά. Μην βιάζεστε να το μάθετε με την πρώτη φορά. Σημασία έχει πρώτα απ' όλα να το χαρείτε.



Επειδή γνωρίζω ότι πολλοί απο εσάς έχετε πολύ καλή σχέση με την τεχνολογία, ίσως θα μπορούσατε αν σας αρέσει πολύ αυτή η ιδέα να κάνετε και εσείς το ίδιο ως τάξη. Θα μπορούσα να σας βοηθήσω κι εγω αν σας αρέσει αυτή η ιδέα ή ο κύριος της πληροφορικής που είναι ειδικός σε θέματα τεχνολογίας.

Επίσης, αν δεν σας εκφράζει ή αν δεν σας αρέσει το συγκεκριμένο τραγούδι μπορείτε να επιλέξετε κάποιο άλλο της προτίμησης σας. Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

                                                 

Επίσης, σας προτείνω εάν θέλετε να δώσετε μία παράσταση στην οικογένειά σας μόλις μάθετε το τραγούδι. Είμαι σίγουρη ότι θα σκεφτείτε πολύ ωραίες ιδέες. Και στην οικογένειά σας θα αρέσει πολύ. Νομίζω ότι περισσότερο θα χαρούν οι γιαγιάδες και οι παππούδες, αν τους τραγουδήσετε απο μια κάμερα όμως γιατί για κάποιο διάστημα δεν είναι καλό για εκείνους να τους βλέπουμε απο κοντά.

Απο εδώ θα τα λέμε μία φορά την εβδομάδα. Σας χαιρετώ προς το παρόν, σας στέλνω την αγάπη μου και σας εύχομαι καλές παραστάσεις  στην οικογένειά σας και καλή επιτυχία σε όλες τις φανταστικές ιδέες σας.

Η δασκάλα της μουσικής

Νίκη Αγγελογιαννάκη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρασκευή 3 Απριλίου (Β΄τάξη)